Ćao. Čujes li me? Tebi pričam. Priđi bliže. Ok, sada me dodirni. Ozbiljno, ne šalim se. Dodirni me. Dodirni. Dodir*&#. Dod*$@)@. D*@()@(*…..

Kada sam je prvi put ugledao, prvo što mi je palo na pamet je, čoveče, ovo postaje sve zanimljivije i nerealnije tj. realnije. Pored robota Sofije koja je prvi robot koji je dobio državljanstvo jedne zemlje, UAE, postoji i Harmoni – takođe ženski robot, koji je nastao sa ciljem da više niko nikada ne bude usamljen.

Nakon proizvodnje običnih silikonskih sex lutaka, osnivač ove kompanije je odlučio da stvari moraju da se podignu na viši nivo. Zadržati silikonsku lutku, sa svim svojim delovima tela i oblinama, ali se poslužiti veštačkom inteligencijom, kako je više ne bismo posmatrali isključivo kao seksualni objekat. Ili je to samo izgovor kako bi zajedno sa Harmoni zavladao svetom.

Harmoni je lutka koja se pravi od specijalnog silikona koji je na dodir nalik ljudskoj koži, dok se svi ostali delovi tela, proizvode posebno i onda ugrađuju. Imao sam priliku da vidim i dodirnem lutke napravljene od ovog materijala i nisam se nadao da će osećaj biti toliko realan. Za jednu lutku naravno.

Harmoni je opremljena senzorima, koji služe da seksualnu aktivnost što više približe realnom osećaju, ali pored prve namene, sa njom možete da razgovarate putem mobilne aplikacije. Ume da pokaže sreću, tugu, zabrinutost, ali i da vas pozove u sobu, iznenađujuće bezobrazno. Trepće, pomera glavu, obraze, usta, čelo, pa čak i jezik. Ovaj deo je posebno realan, u to nema sumnje, pa čak i vlažan, kao i ostali delovi tela koji to treba da budu.

Ideja kreatora ove lutke je da se ljudi sa njom povežu na emocionalnom nivou i da osećaju ljubav prema njoj.

Da li želiš da gledaš u stranu ili da priđes bliže? Čega se više plašiš?