Ovo prezime se nalazi gotovo u svakom scenariju o različitim teorijama zavere. Ne postoji YouTube klip na ovu temu, koji ne uključuje jedno od najpoznatijih prezimena na svetu. Obično za njih kažu da su vođe raznih tajnih organizacija, da upravljaju najznačajnijim svetskim medijima i finansijskim institucijama, kao i da su svi njihovi poslovi obavijeni velom tajne .

Bilo kako bilo, prezime Rotšild je sinonim za ekstravagantno, nasleđeno, veliko bogatstvo.

 

 

Ukratko, sve je započeo Majer Rotšild, koji je u 18. veku radio, ne teške poslove pa postao bogat, već kao tzv. Dvorski Jevrej (Court Jew) tj. visoki jevrejski bankar koji se brinuo za finansije raznih evropskih bogatih pojedinaca tog vremena. Kako je katolicima Biblija zabranjivala upravljanje tuđim novcem na bilo koji način, Jevrejima religija to nije branila. Zahvaljujući tome, stekao je ogromno bogatstvo radeći za razne evropske mogule tog vremena, ali i titulu plemića, koja mu je donela brojne privilegije.

Oženio se ćerkom drugog jevrejskog bankara i dobio 5 sinova koji su kasnije osnovali vodeće banke u najrazvijenijim evropskim zemljama sveta: Nemačka, Austrija, Italija, Velika Britanija i Francuska. U cilju očuvanja stečenog bogatstva, kako se ne bi raspršilo van porodice, Mejer je zahtevao od sinova da stupe u već ugovorene brakove unutar porodice. Iako su brakovi ispoštovani, Mejer je iz svog testamenta izuzeo sve ženske potomke.

Počev od tada, Rotšildi su gradili svoju finansijsu imperiju, koju su uvećavali služeći tokom najvećih evropskih konflikata, uključujući Francusku revoluciju, pa čak i finansiranje različitih strana tokom Napoleonovih ratova.

Finansirali su ogromne, sada već poznate građevinske projekte, poput Sueckog kanala.

Ali, da li su Rotšildi jevrejski lobi koji koristeći svoje bogatstvo imaju vlašnistvo nad svim medijima i kreiraju tzv. novi svetski poredak?

Svi članovi ove porodice nalaze se na visokim pozicijama u okviru svojih kompanija čime svakako imaju startnu prednost tamo gde drugi nemaju ni šansu. Iako je Rotšild grupa najveća investiciona banka na svetu, to ne znači da su bogati onoliko koliko ljudi misle. Priča se o trilionima dolara, što nama, običnim ljudima ne znači ništa, verovatno koliko i njima ono što mi imamo. Procenjeno bogatstvo ove porodice je između 350 milijardi dolara i 1 biliona. Kada se to podeli na broj članova ove porodive, u odnosu na glasine, malo, zar ne?

Bili oni vanzemaljci, kreirali novi svetski poredak ili ne, nama ne znači mnogo. Osim ljudima sa YouTube nalozima, kojima klipovi o teorijama zavere, koji uključuju Rotšild prezime, donose veliki broj pregleda.