Dok svi ljubitelji filma čekaju premijere u bioskopima ili na raznim video servisima, postoji mala grupa ljudi koja ne čeka ništa. Članstvo u ovoj uticajnoj grupi košta 100.000 dolara a mesečna pretplata 4.000 dolara. Zovu se Bel Air Circuit, i najnovije filmove gledaju pre svih, u svojim kućnim bioskopima, posebno konstruisanim za ove potrebe.

 

 

Nacrt D-Cinema kućnog bioskopa u kome postoje svi uslovi za gledanje najnovijih filmova

 

Pojedinci koji imaju ovu priliku su filmski producenti, glumci kao i ostali bogati individualci koji žive na području Los Anđelesa. Ova grupa je naziv dobila po uticajnom delu Los Anđelesa, Bel Air-u, gde živi najveći broj uticajnih i bogatih filmskih radnika.

Neki od njih su Stiven Spilberg, Tom Kruz, Kventin Tarantino, Šeron Stoun, Silvester Stalone kao i najveći filmski producenti koji su gledaocima manje ili gotovo nepoznati.

D-Cinema bioskopi, koje u kuću ugrađuje samo jedna kompanija, koštaju između 400.000 i 500.000 dolara. U ovu cenu spada profesionalni projektor visoke 4K rezolucije, specijalno platno velikog formata, 7.1 zvučni sistem, propratna elektronika, konstrukcije, kontrola svetla u prostoriji, sedišta, akustika, video podešavanja.

Oni kojima je ovako nešto preskupo, imaju drugu opciju. Kompanija Prima proizvodi uređaj za koji je potrebno izdvojiti 35.000 dolara, koji vam omogućava gledanje novih filmova pre svih, ali u daleko “skromnijim” uslovima u poređenju sa D-Cinema bioskopima. Svaki film koji želite da pogledate, naplaćuje se dodatnih 500 dolara.

 

bioskopi bioskop srbija
Prima je najsigurniji distributivni sistem koji nije moguće piratizovati

 

Da biste film skinuli, potrebno je da, pored plaćanja, skenirate otisak prsta kako biste potvrdili identitet. Film nije moguće premotati napred ili nazad, ali je moguće pauzirati ga.

Hvala, ipak ćemo sačekati bioskopsku projekciju.

 

medij internet generacije mint mintv