Harmoni: Sex robot, prirodne veličine, opremljen veštačkom inteligencijom

Ćao. Čujes li me? Tebi pričam. Priđi bliže. Ok, sada me dodirni. Ozbiljno, ne šalim se. Dodirni me. Dodirni. Dodir*&#. Dod*$@)@. D*@()@(*

Kada sam je prvi put ugledao, prvo što mi je palo na pamet je, čoveče, ovo postaje sve zanimljivije i nerealnije tj. realnije. Pored robota Sofije koja je prvi robot koji je dobio državljanstvo jedne zemlje, UAE, postoji i Harmoni – takođe ženski robot, koji je nastao sa ciljem da više niko nikada ne bude usamljen.

Nakon proizvodnje običnih silikonskih sex lutaka, osnivač ove kompanije je odlučio da stvari moraju da se podignu na viši nivo. Zadržati silikonsku lutku, sa svim svojim delovima tela i oblinama, ali se poslužiti veštačkom inteligencijom, kako je, po njegovim rečima, više ne bismo posmatrali isključivo kao seksualni objekat. Ili je to samo jedan glupi preduzetnički izgovor.

Harmoni je lutka koja se pravi od specijalnog silikona koji je na dodir nalik ljudskoj koži, dok se svi ostali delovi tela, proizvode posebno i potom ugrađuju na svoja mesta. Imao sam priliku da vidim i dodirnem lutke napravljene od ovog materijala i nisam se nadao da će osećaj biti toliko realan. Za jednu lutku naravno.

Harmoni je opremljena senzorima, koji služe da seksualnu aktivnost što više približe realnom osećaju, ali pored prve namene, sa njom možete da razgovarate putem mobilne aplikacije. Ume da pokaže sreću, tugu, zabrinutost, ali i da vas pozove u sobu, iznenađujuće ubedljivo. Trepće, pomera glavu, obraze, usta, čelo, pa čak i jezik. Ovaj deo je posebno realan, u to nema sumnje, pa čak i vlažan.

Ideja kreatora ove lutke je da se ljudi sa njom povežu na emocionalnom nivou i da osete ljubav prema njoj. Kakva je to vrsta ljubavi, pitanje je.

Da li želiš da gledaš u stranu ili da priđes bliže? Čega se više plašiš?

Prijavi se na Mint newsletter!

Novi sadržaji na tvom mailu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*